Spint

Herkennen:

 

Spint is een infectie van kleine mijten. Deze kleine insecten komen in groepen van honderd tot duizenden mijten bij elkaar. Ze zijn te vinden op de onderkant van bladeren van jouw kamerplanten, tuinplanten en/of gewassen. 

Spint kan het huis binnenkomen via de kleding, huisdieren of (in de meeste gevallen) tocht, om zich daarna op planten te vestigen. 

Spint is voornamelijk te vinden aan de onderkant van bladeren. Ze bevinden zich dan in een stevig spinsel en zuigen massaal de plantensappen op die de plant juist nodig heeft. Planten die het slachtoffer zijn geworden van deze insecten hebben gele spikkels op de bladeren. Deze planten zullen uiteindelijk ook vergelen en verdorren.

De bladeren regelmatig met water besproeien helpt een plaag te voorkomen, of in ieder geval te beperken. Daarnaast blijven de bladeren er lekker fris en schoon uit zien.

 

Bestrijden:

Haal bij uw tuincentrum of speciaalzaak een spint bestrijdingsmiddel, bijvoorbeeld Pokon insectenspray tegen Spint.

Bij een aantasting de plant buiten zetten (als het droog is) en de plant inspuiten. Probeer vooral de onderkant van de bladeren goed te raken, want daar zitten ze het liefst.

Gele en bruine bladeren worden niet meer groen als de plaag eenmaal bestreden is. Het is daarom aan te bevelen om deze uit de plant te snoeien, een paar dagen  na de bestrijding van de spint.

 

Spint is ook bij u thuis goed biologisch te bestrijden ( dus met goede beestjes die de slechte opeten) vraag er naar bij uw speciaalzaak, of kijk online (spical en tetrix zijn twee soorten bestrijders) voor meer info.

 

terug

 

Alle op deze site getoonde foto's  bevatten producten die gekweekt en verkocht zijn door MVO-Strelitzia, en zijn derhalve exclusief.

Tekst en foto's mogen alleen  gebruikt worden na schriftelijke toestemming van MVO-Strelitzia.